El Govern de la Generalitat ha condemnat "enèrgicament" a través d'un comunicat l'homicidi aquest dilluns d'una dona a Sant Pere Pescador presumptament a mans de la seva parella. Alhora, ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima. La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha reiterat el compromís de continuar treballant per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l'atenció, el ple suport i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn. Gatell ha afegit que per aconseguir una societat lliure de violència masclista cal abans una societat "lliure de discriminacions i desigualtats per raó de gènere".

Gatell ha subratllat que cal "aprendre a detectar les desigualtats i fer els canvis que calguin en tots els sectors" per "no perpetuar-les". També ha destacat que la violència masclista "no és fàcil de combatre" perquè "es troba a les estructures més antigues" de la societat, per la qual cosa ha convidat a "obrir més els ulls" i a "ser ferms contra qualsevol manifestació de la violència masclista, i també tot allò que discrimini i resti drets i llibertat a les dones".

La presidenta de l'ICD ha demanat a les dones que es trobin en situacions de violència masclista i a les persones del seu entorn que truquin al "primer recurs d'assessorament que és el telèfon 900 900 120" o s'adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.