L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha convocat amb caràcter d'urgència una Junta extraordinària de portaveus dels grup municipals per aquesta tarda, a les 19 hores, a l'Alcaldia. La trobada té un objectiu principal: condemnar els actes vandàlics i danys ocurreguts aquesta nit a la Galeria d'Art Dolors Ventós. Un espai des d'on la setmana passada hi ha instal·lada l'exposició "9 motius pel 9N", de l'artista figuerenc Albert Llobet. Segons ha comunicat la Guàrdia Urbana, la nit passada gent desconeguda ha pintat la façana de la galeria i ha intentat trencar els vidres.

Amb aquesta trobada de portaveus es vol fer pública una una condemna enèrgica dels fets. Uns fets que s'han reproduït, i també es condemnaran, a altres punts de la ciutat amb pintades en contra del procés participatiu d'aquest diumenge 9 de novembre, com al carrer Peralada i la plaça Josep Tarradellas.

Destacar que durant la Junta de Portaveus es tractarà també sobre la denúncia conjunta que càrrecs electes de Catalunya presentaran a les Nacions Unides, Parlament Europeu, la Comissió Europea i l'OSCE, contra l'Estat espanyol com a responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir-li l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment. Els portaveus que ho desitgin podran adherir-se a la denúncia i fer arribar un full d'adhesions tots als regidors dels seus respectius grups municipals.

Acabada la Junta de Portaveus, tots els que ho desitgin participaran a l'acte de suport amb la propietària de la galeria i l'artista, que aquesta tarda han programat Òmnium Cultural Alt Empordà i ANC Figueres. Un acte què es farà a partir de les 19.30 hores i en que també es pintarà la façana de l'establiment.