José Ramiro Quintero, membre de la PAPH de Figueres, va firmar la setmana passada la dació en pagament i la condonació total del deute -incloses les taxes d´IBI i de notaria- del contracte hipotecari que tenia amb el seu banc. Quintero també va aconseguir un lloguer social de 90 euros al mes en el mateix pis, amb un contracte de 3 a 5 anys, malgrat que, fa un parell de setmanes, l´entitat bancària li havia ofert el mateix lloguer per 150 euros, xifra que l´afectat no podia assumir, segons la Plataforma.

El lluita de Quintero va començar fa vuit mesos, quan l´afectat -tot i seguir complint amb el pagament de les quotes del contracte- es trobava en una situació econòmica que l´impedia continuar fent-se càrrec del pagament. Feia dotze anys que Quintero costejava una hipoteca d´uns 140.000 euros, dels quals ja n´havia abonat la quantitat de 60.000. Amb aquestes circums­tàncies, José Ramiro Quintero i la PAPH Figueres van començar un procés de negociació amb l´entitat bancària per materialitzar la dació en pagament i la condonació total del deute que ha conclòs aquest dimarts.

La notícia, segons la Plataforma, "és una demostració del treball incansable de la PAPH de Figueres pel dret a un habitatge i una vida dignes. Amb aquesta nova firma, la PAPH torna a demostrar que sí que es pot i que la lluita continua”.