Comerç Figueres ha organitzat del 13 al 22 de novembre una mena de festival amb 40 activitats "efímeres" vinculades a la commemoració dels 40 anys de l'obertura del Teatre Museu Dalí. Sota el nom de "Dalírium", la ciutat oferirà durant aquests dies el sorteig d'un miler d'habitacions a 40 euros, menús amb productes que agradaven al geni, visites guiades, descomptes i promocions als establiments associats i múltiples espectacles al carrer.

El seu president, Jordi Rotllan, diu que la voluntat era crear un esdeveniment per a unes dates en què l'afluència de visitants a la ciutat és baixa, tal i com ja havia avançat aquest diari fa uns mesos. A partir del 4 de novembre, s'activarà el web "www.dalirium.cat" on els interessats podran inscriure's per gaudir de les habitacions i visites guiades.

D'altra banda, durant aquells dies hi haurà cinc espais de la ciutat que tindran "contenidors" que fomentaran els intercanvis comercials i on també es farà un sorteig de productes dels comerços associats a través de l'estand de l'associació per a les compres de 40€ o superiors. Els sortejos s'afegiran a les promocions que les botigues faran per als clients que gastin aquestes quantitats. "Se'ns demanava una mena de Girona10 però nosaltres hem volgut fer una aposta per la qualitat i que tot giri entorn del 40". Per això, els menús a setze restaurants també seran de 40 euros El carrer serà l'escenari d'una encesa d'espelmes amb motius dalinians, una dansa aèria, actuacions de les escoles de la ciutat o desfilades. El projecte, que té el suport de l'Ajuntament, la Diputació i múltiples empreses de la zona, ha requerit de l'autorització de la Fundació Gala-Dalí.