L'associació Comerç Figueres i l'Ajuntament de Figueres posaran en funcionament el proper mes de novembre la targeta client "Empordà Card" que permetrà gestionar les dades de clients, fidelitzar-los, oferir promocions conjuntes i individualitzades i paquets amb entrades a museus, festivals o d'altres aspectes vinculats a l'àmbit turístic.

L'entitat i l'equip de Govern, tal com va avançar a l'estiu aquest diari, van comprar la llicència del software a Comerç de Vic i els permetrà oferir dues modalitat de targeta desvinculada per primera vegada de les entitats bancàries. Una servirà per utlitzar-la a les botigues associaciades i, l'altra es distribuirà de moment en oficines de turisme i anirà més dirigida al sector de visitants i turistes.

L'innovador sistema en el que fa més d'un any que s'està treballant permetrà, per una banda, obtenir dades sobre els clients i, alhora, fidelitzar-los acumulant descomptes, euros virtuals o promocions concretes. En definitiva, un sistema molt utilitzat per grans cadenes però "difícilment" assequible pel perfil comercial de la ciutat. L'adquisició de la llicència, però, permetrà que tots els associats a l'entitat en puguin gaudir sota l'únic requeriment que tinguin una connexió d'ADSL. De moment, han fet proves internes en una desena de botigues però es preveu que en una primera fase se n'hi adhereixin una quarantena. "L'important no és quantes sinó que es faci servir bé", va insistir el president de l'associació, Jordi Rotllan.

D'altra banda, s'oferirà a través de les oficines de turisme i punts turístics una altra modalitat de la mateixa targeta, on es podran trobar paquets amb descomptes a museus o entrades a diferents preus. Una mena de targeta regal que es vol introduir també en d'altres espais com establiments hotelers o de restauració, entre d'altres. De moment, la targeta -que compta amb una imatge d'un quadre de Lluís Roura de la badia de Roses- funcionarà a Figueres però la intenció és que d'altres municipis de la comarca s'hi adhereixin.