Roses ha hagut d'integrar urbanísticament l'edifici de Telefònica al projecte de reforma de la rambla Ginjolers perquè ara no poden assumir el cost: els tres milions d'euros i la cessió d'un terreny cèntric. El tema, un dels que van preocupar els veïns a la reunió informativa prèvia a començar l'obra, es deixarà pendent i mentrestant hi ha mesures per reduir l'impacte que suposa.

L'edifici que centralitza tots els serveis de telefonia de Roses continuarà ocupant un espai cèntric a la rambla Ginjolers que està sotmès a una intensa remodelació que suposarà una inversió d'1,9 milions d'euros i que la reconvertirà en un espai d'oci, més obert als vianants i comercial.

Aquesta, juntament amb la pèrdua de places d'estacionament, va ser una de les qüestions que van plantejar els veïns a la reunió informativa. El govern considera que ara no es pot assumir la inversió que suposa treure l'edifici i ha optat per deixar el tema pendent i integrar la construcció dins el projecte per reduir-ne l'impacte. Hi haurà arbrat al voltant i s'aprofitarà que hi ha una construcció per traslladar-hi els contenidors que ara estan davant els restaurants.

L'alcaldessa admetia que la idea era que s'hagués pogut eliminar de la rambla però alhora posava de manifest que té un cost massa important i s'ha hagut d'integrar urbanísticament.

L'obra de la rambla va començar el 6 d'octubre. Es tracta d'una primera fase que es concentra a l'espai central on actualment es concentra l'aparcament. Una vegada finalitzada s'anirà actuant a banda i banda sense haver de restringir el trànsit.

La remodelació de la rambla espera servir per reconvertir-la en un espai més comercial que dinamitzi aquesta àrea i de retruc la resta del centre històric.

El trànsit rodat passarà pel centre i als laterals quedaran allibertats per tal de poder-hi fer activitats comercials o per a vianants. En alguns punts els laterals tenen una amplada de fins a 27 metres.