La ciutat de Figueres va fer el lliurament, ahir a la tarda, de les distincions del municipi. L'acte va tenir lloc al Teatre Municipal El Jardí de la ciutat, on es va fer entrega de cadascun dels reconeixements a les personalitats i a les entitats guardonades. Durant la cerimònia es va recordar la figura del periodista i escriptor Joan Guillamet, Fill Predilecte de la ciutat, qui morí dijous als 91 anys d'edat.

Així, la distinció de la fulla de figuera de plata va ser per Antoni Pitxot i Soler i el Patronat de la Catequística. Pitxot va rebre aquest reconeixement per la seva trajectòria professional com a pintor i director del Teatre-Museu Dalí de Figueres, que enguany celebra els 40 anys de vida. Pel que fa al Patronat de la Catequística, va ser guardonat per la seva llarga història com a entitat al servei dels figuerencs i empordanesos, a part de destacar la seva tasca com a hotel per a associacions.

L'acte d'ahir, presentat per Txé Arana, també va servir per lliurar la placa d'homenatge de la ciutat de Figueres a Marta Subirós i Jordà i a Xavier Dalfó i Horts. Subirós va rebre el reconeixement per la seva trajectòria al capdavant de la presidència del Casino Menestral Figuerenc. Per la seva banda, Dalfó va ser guardonat amb la mateixa placa d'homenatge de Figueres per la seva tasca com a periodista i editor, en particular de la revista Canigó, que va ser el referent cultural de la ciutat durant la segona meitat del segle XX.

L'entrega de les distincions de Figueres, corresponents a l'any 2014, van comptar amb el concert commemoratiu de títol de ciutat a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres, la Banda Municipal, l'Orquestra Versatile, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i els Solistes de l'Empordà. Tot plegat, amb el Teatre El Jardí de la ciutat com a escenari de l'acte.