En una cursa contrarellotge que ha començat fa uns dies, la junta del centre de lleure El Dofí i l´Ajuntament de Figueres estan treballant braç a braç per trobar un local que pugui acollir les activitats de l´entitat abans no s´acabi ­l´any. El Dofí va néixer el 2001 de la mà d´un grup de famílies que tenien fills amb discapacitats psíquiques. Des d´aleshores, el seu refugi ha estat l´antic ajuntament de Vilatenim, on l´any 2008 s´hi va instal·lar una carpa que ha servit d´epicentre de les seves activitats.

El pas del temps i les normatives legals han fet que la carpa ja no compleixi els estàndards de seguretat recomanables i estan ­obligats a anar-se´n, igual que el Consell Municipal de Vilatenim, que també necessita l´espai per a les seves pròpies necessitats. "Tot plegat ha fet que hàgim de marxar i buscar un nou local que ens serveixi per a fer-hi les activitats habituals dels dissabtes a la tarda, els casals i les trobades. A més de poder-hi guardar el material", segons explica la presidenta, Mercè Coll, que recentment va agafar el relleu de Gregori Peral.

La carpa no té accés a cap sortida d´emergència i amb el temps s´ha deteriorat. El Dofí acull uns 50 nens i nenes de la comarca, més de la meitat dels quals són de Figueres. "Necessitem un local d´uns 150 metres quadrats, si pot ser amb pati o amb terrassa exterior. Ens hem reunit amb l´Ajuntament per buscar una solució, però encara no l´hem trobada. Si algú ens pot ajudar, el seu suport serà benvingut. Per part municipal hem trobat una bona predisposició, però ens diuen que tots els equipaments municipals estan plens i el temps se´ns tira a sobre", afegeix Coll.