L´Ajuntament de Vilabertran inaugurarà, aquest diumenge 12 d´octubre, les obres de millora urbana del nucli antic, dins del pla de rehabilitació integral, que ha finançat el fons Feder. En concret, les obres han inclòs els carrers Sant Ferriol, Pau Casals i Santa Maria i la plaça Hortolans. Entre les actuacions realitzades, hi ha la renovació de la xarxa d´aigua potable i el soterrament dels serveis de llum, telèfon i enllumenat. "Hem mantingut el mateix model de paviment de la plaça Major i plaça de l´Església per donar una imatge contínua de poble", explica l´alcalde de Vilabertran, Martí Armadà.

A la plaça Hortolans, han fet la renovació parcial del paviment i dels serveis, a més de l´ampliació de la zona infantil. També han facilitat la connexió amb la Canònica. ""Volem que el nucli antic sigui un punt de trobada social", apunta Armadà.

Aquest diumenge també descobriran dos monuments nous que s´han col·locat en punts estratègics del nucli antic. El primer és un monument dedicat a Sant Ferriol, patró del poble, mentre que l´altre està dedicat a Pau Casals.

La jornada de diumenge començarà a les deu del matí, amb una cercavila a càrrec dels Grallers del Montgrí i els capgrossos Siscu, Rita, Tonet, Banyetes i Faveta de Vilabertran, gegants i grups d´animació. A partir de dos quarts de dotze del migdia, a la plaça Hortolans, hi haurà la inauguració oficial de les obres amb el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut.