La Fira de l´Oli de Ventalló arriba, enguany, a la 24 edició i se celebra amb la mateixa il·lusió dels anys anteriors. A les portes de l´inici de la collita de les primeres olives d´aquesta anyada, sis trulls seran presents aquest diumenge 28 de setembre a la plaça de la Font de Ventalló per oferir els seus estocs del 2013 als visitants de la fira.

Enguany, l´Associació Fira de l´Oli de Ventalló i l´Ajuntament de la població, que organitzen aquest esdeveniment, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal, han aconse­guit la presència de nous trulls altempordanesos, que contribuiran a divulgar la producció d´oli a la comarca. A banda dels trulls de Cabanes, Siurana i Vilafant, en­guany se n´incorporen de nous, com els trulls de Borrassà i de Capmany. També es manté la presència de l´oli de les Garrigues, a través de la Cooperativa Camp Foment Maialenc, de les comarques lleidatanes. Segons els organitzadors, enguany no hi haurà la presència de l´oli de les Gavarres, com sí que va ser l´any passat.

La fira comptarà, diumenge, amb 75 parades d´artesania i alimentació -entre les quals les sis d´oli-, que ocuparan el centre del poble. La fira es podrà visitar a partir de les deu del matí i durant tot el dia, esperant que el temps no faci la guitza.

Després de l´èxit del concurs d´Instagram, celebrat per primera vegada en la passada edició de la Fira de l´Oli de Ventalló, el trull d´Oli Serraferran tornarà a organitzar, aquest ­diu­menge, un concurs d´Instagram per tal d´immortalitzar els millors moments, espais i paisatges de Ventalló. Es pot guanyar un lot de productes Serraferran i un dinar al Restaurant La Bassa de Ventalló. Cal que totes les fotografies que es pengin a l´Instagram es mencionin amb el coixinet #Serraferran.