L'Ajuntament de Figueres posarà en funcionament a finals d'aquesta setmana una nova restricció al trànsit rodat a l'entorn del carrer Sant Pau i el Sant Josep. Fins ara s'havia tancat de forma parcial part del Sant Pau en el tram comprès entre la Rambla i el Sant Josep. A la resta del tram, es permetia la circulació amb entrades pel Sant Josep i el Sant Vicenç. La nova actuació implicarà restringir ara el tram del Sant Josep i el Sant Vicenç. El tancament no serà total sinó que es permetrà l'accés al Sant Pau entre les vuit i les deu del matí per facilitar les tasques de càrrega i descàrrega de mercaderies. Durant la resta del dia, l'accés amb vehicle estarà tancat.

Des de l'Ajuntament asseguren que es tracta d'una mesura acordada amb veïns i comerciants de la zona i que respon a les línies de treball marcades al Pla de Mobilitat Urbana (PMU), que es va aprovar l'abril de l'any passat.

L'objectiu de la mesura diuen, igual que s'ha fet en d'altres trams del centre de la ciutat, passa per prioritzar al vianant davant dels cotxes. Des que es va pacificar part del carrer Sant Pau, als carrers de l'entorn (com el Sant Josep, Sant Vicenç, Terreres i Verge Maria) s'hi han anat realitzant canvis en el sentit de circulació amb l'objectiu de conduir la zona cap a la pacificació total. Des del PP, que ahir va rebre un comunicat amb la informació, la regidora, M. Àngels Olmedo, critica que no se'ls hagués informat abans en comissió informativa d'una intervenció imminent a la zona. "Nosaltres ens vam abstenir en el pla", afegeix.