L'Ajuntament de Cadaqués té garantit aproximadament un 60% dels 400.000 euros que costaria la restauració del Corral de la Gala, el refugi que Salvador Dalí va comprar l'any 1953 a un pastor com a refugi per a la seva musa. La regidora de Cultura, Clàudia Pomés, diu que la Diputació s'hi ha compromès, també la Generalitat i que hi ha dues multinacionals -amb part de fundació- que hi invertiran. També l'Ajuntament té previst fer-hi una aportació i ja està treballant per preparar un concurs d'explotació de l'equipament. Pomés diu que la idea seria que convertir-lo en un lloc de peregrinatge del món dalinià però "sobretot, en un centre d'interpretació del mateix espai, deixant-lo pràcticament com és tot i que adequant-ne els accessos i mostrar-hi un fons fotogràfic". També plantegen incorporar-lo a la xarxa d'equipaments culturals del municipi.

Dalí va adquirir l'espai i el va transformar convertint-lo en centre de festes i performance fins que va quedar en desús, sobretot després que comprés el Castell de Púbol. L'Ajuntament el va adquirir l'any 1995 i a principis d'aquest any va anunciar la seva voluntat de restaurar-lo a través d'un finançament públic i privat. La voluntat era que estigués a punt l'any 2015 però, de moment, els diners encara no estan del tot concretats, tot i que l'Ajuntament vol que hi hagi una partida al pressupost de l'any vinent i que el concurs que s'hagi dut a terme.

Mentrestant, l'espai obrirà portes aquest dissabte per mostrar una intervenció artística del col·lectiu "ALADAS13", sota el títol Sentir un espai.