L´Institut Guttmann dóna 16 llits articulats amb baranes, procedents de la renovació del seu equipament, a Salut Empordà Cooperació. Aquest material ortopèdic, de segona mà i en molt bon estat de conservació, passarà a formar part de l´estoc que l´ONG de la Fundació Salut Empordà cedeix en préstec a persones amb pocs recursos econòmics.

Aquest dilluns el director de Serveis Generals de l´Institut Guttmann, Lluís Martínez, i el president de Salut Empordà Cooperació, Xavier Punset, han formalitzat la donació que està previst que demà, dimarts, arribi a la seu de l´ONG a l´Hospital de Figueres, gràcies a la col€laboració desinteressada de l´empresa de transports El Rayo.

Xavier Punset valora molt positivament la donació "és un material molt útil del que no disposàvem fins al moment i que se suma a la resta de donacions que hem rebut. Totes elles afavoreixen la dignitat de les persones amb pocs mitjans econòmics necessitades de material ortopèdic".

Més donacions

A banda de la col€laboració de l´Institut Guttmann, l´ONG ha rebut diferents donacions de particulars que fan que en aquests moments disposi de tretze cadires de rodes, una de les quals és pediàtrica; quatre cadires de bany; cinc caminadors; una grua i un matalàs antiescares, entre d´altres.

El SEC també ha començat a fer les primeres cessions i a rebre els primers retorns "com que ajudem a persones amb pocs recursos econòmics, quan reben l´ajuda oficial retornen el material prestat".

Institut GuttmannL´Institut Guttmann és l´hospital de referència a Catalunya per al tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul€lar, dany cerebral adquirit o una altra gran discapacitat d´origen neurològic. També està acreditat pel Ministeri de Sanitat com a Centre de Referència Nacional per a l'atenció integral al lesionat medul€lar complex i compleix els estàndards internacionals de seguretat i qualitat sanitària i gestió de l'organització que marca la Joint Commission International. L'Institut Guttmann desenvolupa una intensa tasca investigadora i docent, a través de l'Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann adscrit a la UAB i forma part d'una xarxa de cooperació, a nivell nacional i internacional, de la qual formen part més de 70 institucions.