La crisi econòmica ha deixat molts cadàvers urbanístics en moltes zones urbanes. Figueres no n´és cap excepció. Edificis a mig construir o acabats i embargats, sense cap vigilància, són blanc fàcil dels lladres o de les bretolades de joves i no tan joves. Entre aquests casos hi ha el d´un bloc del carrer Vicenç Bou, al barri de l´Eixample, que és motiu de preocupació en el veïnat.

El cas ve de lluny i va provocar que el 17 de gener d´enguany, mitjançant un Decret d´Alcaldia, s´ordenés a l´empresa Cetosmen S. L. com a propietària de la finca, que "de forma immediata o com a màxim en el termini màxim de quinze dies", es protegís l´obra de possibles assalts. El requeriment es va reiterar el 6 de maig, sense èxit. Davant d´aquests incompliments, el passat 7 d´agost es va iniciar un expedient sancionador contra la propietat.

Aquest 28 d´agost, Joaquim Descamps, en representació del veïnat, va enviar una carta a l´alcaldessa per explicar-li que s´havien detectat "uns vailets de 15 o 16 anys, a les deu de la nit, enfilats a sobre de la grua d´uns 30 metres d´alçada. Els mossos els han obligat a baixar. El més greu de tot és que no és la primera vegada, fa qüestió d´un mes ja n´hi vam enxampar tres en ple dia". Descamps diu que "hi pugen per fer-s´hi fotos". El fet coincideix amb la mort d´un turista a Lloret de Mar després d´una caiguda des d´una grua de les mateixes dimensions.

Descamps també denuncia "que hi ha gent dormint dins de l´obra, que han robat tot el material de construcció que hi quedava, inclòs el motor de la grua" i que "aquesta és un perill, sobretot els dies de tramuntana".