L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha proposat a jardiners privats fer l'enjardinament i el manteniment de les rotondes del municipi a canvi de publicitat. El regidor d'Urbanisme, José Gallego, diu que la brigada municipal cada vegada té més dificultats per arribar a tot arreu i que la mesura podria ajudar a millorar els diferents espais públics de la ciutat. De moment, una empresa especialitzada en tractaments contra la plaga de l'escarbat morrut de la palmera ha posat publicitat en els parterres d'una rotonda a canvi de tractar de forma gratuïta les palmeres del Passeig Marítim.

"Cada vegada són més les zones verdes que hem de mantenir i la brigada Castelló 2000 es va empetitint perquè hi ha jubilacions i no es poden fer noves contractacions", ha assegurat Gallego en declaracions a la televisió EmpordàTV. El municipi té moltes rotondes, especialment a la zona d'Empuriabrava, i la voluntat és que tot l'any hi hagi flors per poder optar, per exemple, a la iniciativa de Viles Florides.

Més zones, menys recursos

"Tot això comportaria més despeses", diu. Per aquest motiu, han dut a terme una primera trobada amb el sector i s'espera que durant aquest mes es puguin concretar més detalls sobre la mesura.

Gallego diu que la idea seria que cada jardiner assumís l'enjardinament i manteniment d'una de les rotondes del municipi i, a canvi, hi posaria la seva publicitat. També serviria com a promoció a l'empresari, mostrant la seva manera de treballar.

L'objectiu inicial passa perquè s'encarreguin d'una dotzena de rotondes de la població.

De moment, ja hi ha una empresa especialitzada en la plaga del morrut de la Palmera que posarà publicitat a canvi de tractar gratuïtament aquesta problemàtica a l'arbrat que hi ha al passeig. És el primer dels diferents acords que l'Ajuntament espera tancar properament.