L´estat en què es troba la Basílica de Santa Maria de Castelló d´Empúries ha portat a l´Ajuntament castelloní a aprovar un projecte per fer dues intervencions de conservació i restauració, redactat pels serveis tècnics municipals. En aquest projecte, han inclòs la portalada i el campanar nord. Fa uns mesos, l´Ajuntament va pactar amb la Diputació de Girona i el Bisbat una aportació econòmica per al manteniment de la Basílica de Santa Maria.

El regidor d´Urbanisme de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, José Manuel Gallego (CiU), recorda que "fa molts anys que no es fa cap actuació a la Basílica" i conclou que, davant del perill que hi hagi despreniments a la façana, "ara és urgent" fer-hi intervencions de manteniment. La Junta de Govern Local de l´Ajuntament castelloní de principis d´aquest mes d´agost va aprovar inicialment el projecte.

Un cop fet tot el procés administratiu, es podrà procedir a realitzar les obres de restauració i conservació de l´edifici religiós. "Es farà al més aviat possible, aquesta tardor", remarca el regidor Gallego.