L'Ajuntament de l'Escala intenta posar ordre al pícnic fora dels espais autoritzats a tocar les platges d'Empúries, on alguns visitants col·locaven taules i cadires fins i tot al passeig. També s'ha detectat que a les zones autoritzades entraven amb els vehicles o fins i tot acampaven. S'ha reforçat la senyalització i agents de la Policia Local informen que s'ha de realitzar l'activitat a les zones autoritzades i de la prohibició de determinats comportaments.

El parc de la Crehueta, situat davant la platja del moll grec de Sant Martí d'Empúries està adequat per a poder-hi fer pícnic. Està situat al costat d'un aparcament de pagament a l'entrada de la part només per a vianants a tocar el poble de Sant Marí. Disposa de taules i cadires de fusta i un ampli espai ombrejat per arbres que és molt freqüentat, sobretot els caps de setmana. Però les persones que dinen a tocar la platja no sempre s'instal·len a les taules fixes.

El parc rep, en cas de fer bon temps, un gran nombre de turistes, i en molts casos, sovint perquè a les taules no hi ha espai per a tota la demanda, opten per portar-les de casa i instal·lar-les, des del mateix parc, a la platja o bé al passeig de vianants que voreja l'entorn de banyistes.

Fonts de l'Ajuntament de l'Escala han explicat que s'ha reforçat amb pictogrames la prohibició d'acampar o fer pícnic fora de les zones autoritzades davant el fet que, malgrat haver-hi espais previstos, hi havia gent que hi accedia fins i tot amb vehicle, hi acampava o s'hi instal·laven una allau de taules i cadires "amb el conflicte que això suposa amb altres usuaris". Seguint la normativa d'espais verds i arbrat, i l'ordenança de convivència ciutadana, "el que s'està fent és que quan la policia detecta una situació d'aquestes, avisa les persones que fan pícnic" que només està permès en ?zones autoritzades. La Policia Local també controla la pesca en zona de banyistes.