L'associació Comerç Figueres disposa de sis aparells electrònics que serviran per comptabilitzar vianants en diferents punts del centre de la ciutat. El gerent de l'entitat, Carles Tubert, diu que els primers ja es podrien instal·lar a la via pública la setmana vinent amb l'objectiu de poder mesurar els fluxos de persones. 'La idea és que pugui servir tant per veure l'afluència en esdeveniments com ara el FiraRambla o bé per assessorar empreses que estiguin interessades en venir a la ciutat', diu Tubert.

El responsable de l'associació assegura que hi ha 'moviment' als establiments del centre. Alguns estan preparant-se, recentment se n'ha obert una dedicada a la venda de te amb més de 150 varietats i Mango que en els darrers dies ha estat ultimant l'obertura de la seva nova botiga de talles grans, Violeta, prevista per a avui mateix. La companyia ha escollit el local que va deixar Benetton per instal·lar-se al carrer Girona.

Atractius 'únics'

Els operaris fa setmanes que estan treballant en aquest cèntric establiment. Es tracta de l'única botiga d'aquestes característiques que l'empresa tindrà a Girona i que només disposa de deu establiments a tot l'Estat. De fet, l'atractiu fronterer de Figueres i el milers de visitants francesos que cada any atrau són un dels aspectes que propicien que hi hagi empreses que decideixin instal·lar-se aquí i no a Girona. Algunes fonts apunten que la mateixa que ara obre aquesta botiga estaria també estudiant portar la seva secció per a nens a la capital altempordanesa.

L'associació de comerciants assessora en aquest sentit empreses que volen trobar local. La iniciativa dels comptadors electrònics per mesurar els fluxos de persones és un pas més per aconseguir eines que permetin oferir una millor informació de la zona així com per a l'organització d'esdeveniments com ara el FiraRambla. L'Ajuntament ja ha aplicat la monitorització de festivals a la ciutat per veure'n l'impacte però, de moment, no per veure l'afluència en d'altres indrets de la ciutat.