L'entitat ecologista Iaeden segueix treballant per aconseguir fons per a fer front al trasllat del Centre de Fauna dels Aiguamolls, que l'any passat va estar a punt de tancar però que arran d'un acord entre el col·lectiu, la Diputació i la Generalitat es va poder mantenir. La portaveu, Marta Ball-llosera, diu que es van fer les aportacions econòmiques per garantir el seu funcionament aquest any però que han de començar a treballar també per a l'any vinent. D'altra banda, l'entitat ha organitzat un concurs per escollir un logotip pel centre, que ha comptat amb 300 propostes.

"Vam aconseguir salvar l'espai a través d'aquest nou sistema de gestió i s'han pogut mantenir els tres treballadors que hi havia per aquest projecte tant important per a la fauna de la zona", assegura Ball-llosera. L'entitat hi va aportar aleshores 35.000 euros i hi havia el compromís dels tres gestors de fer el trasllat perquè actualment es troba en un punt amb instal·lacions en mal estat.

"El tema està molt avançat i creiem que al setembre ja podrem anunciar tot i que la idea és que sigui en algun punt també del Parc Natural dels Aiguamolls", insisteix. Per això, però, necessiten finançament i també per la continuÏtat de l'espai de cares a l'any vinent. "Aviat començarem a treballar en campanyes o en la possibilitat de crear algun tipus d'associació d'amics. S'ha d'estudiar", afegeix. "El model de gestió subvencionada ha acabat i s'han de buscar noves formes de finançament", diu.

Durant tot aquest temps, la Iaeden hi ha organitzat múltiples activitats per dinamitzar i donar a conèixer la zona. Entre elles, hi ha hagut visites guiades o alliberaments d'aus. La darrera, un concurs d'idees per a escollir un logotip pel Centre. En total, han rebut unes 300 propostes de joves i nens d'entre 3 i 17 anys. "No teníem cap identificatiu i la veritat és que no esperàvem tant bona acollida", diu Ball-llosera. El Centre d'Informació exposa ara les propostes i demà es premiarà als set finalistes. Després un dissenyador farà el dibuix final.