Aquest juliol i agost hi haurà una vintena de rutes pel patrimoni cultural i natural de l'Escala. Una de les novetats d'aquest any és que totes les rutes es poden trobar en un sol tríptic, unificant d'aquesta manera l'oferta del Museu de l'Anxova i de la Sal, el MAC-Empúries i el centre d'interpretació de peix Maram.

Pel que fa referència a les rutes, una de les novetats és la sortida guiada pel paratge de les Planasses-Salpatx, que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. Es farà els dissabtes d'11 a 13h, amb un preu de sis euros. És una de les deu activitats ofertades pel Maram. Des del centre d'interpretació del peix també s'ofereix la visita a la subhasta del peix blau; un capvespre al port amb visita teatralitzada; la visita a la col·lecció de malacologia Matilde Espinosa; Pesaturisme i tallers de nusos i de pesca per a nens, entre d'altres.

El Museu de l'Anxova i de la Sal ofereix sis visites diferents, que van des de la duna litoral de Sant Martí d'Empúries a la ruta marinera: pirateria, pesca i contraban. També inclou la ruta victor català, la de l'arquitectura defensiva de la costa, la del Petit Príncep i la de la Pesca i els Pescadors.

Finalment, des del MAC-Empúries s'ofereixen aquest estiu quatre tipus de rutes diferents, que inclouen la visita romana teatralitzada i la visita al capvespre.