El Govern municipal de Figueres ha volgut garantir una adequada alimentació a la infància durant l'estiu en període de vacances de les escoles, ha decidit garantir un àpat diari a aquells alumnes que en situació socialment desfavorida reben la beca menjador durant el curs escolar.

Es tracta d´una iniciativa extraordinària impulsada des dels serveis municipals de Serveis Socials i Educació que permetrà que 44 nens i nenes de la ciutat puguin accedir un àpart diari -amb primer, segon plat i postre- des del dilluns vinent, 30 de juny, i fins al 12 de setembre. L´àpat s´haurà de recollir al Centre Social "Joaquim Vallamjó", seu del menjador social municipal, i el prepararà la Fundació ALTEM, que ja és l´adjudicatària del servei la resta de l´any.

La regidora de Serveis Socials, Dolors Pujol, explica "amb aquesta mesura, que complementa totes les ajudes ordinàries que l´Ajuntament realitza durant l´any, hem volgut donar cobertura a les necessitats d´alumnes figuerencs que durant el curs escolar tenen, i gràcies a la beca menjador, un àpat al dia garantit. Els nostres tècnics ja treballen i coordinen la tasca d´informar les famílies que durant la resta de l´any tenen atorgada la beca menjador per informar-los d´aquest nou servei municipal".

L´Ajuntament preveu que durant aquests mesos d´estiu es serviran un total de 2.331 menús, distribuïts en 53 dies laborables. Per fer front a aquest servei, el Govern municipal ha destinat una partida de 10.000 euros.

Per últim, la Fundació ALTEM es farà càrrec del transport dels aliments des de la mateixa entitat fins al menjador social i el personal encarregat de l'equipament en farà la distribució.