La comissió de Foment del Senat va aprovar una moció, presentada pel senador socialista Rafel Bruguera, en la qual insta el Govern de l'Estat a fer les obres de rehabilitació a l'edifici de l'antiga estació, ara baixador de Camallera. La moció, en la qual el senador Bruguera reclama que les obres permetin garantir l'atenció adequada als usuaris, ha estat aprovada per unanimitat amb una esmena del PP, finalment transaccionada i aprovada per tots els grups, en la qual supedita el projecte a la disponibilitat pressupostària.

"Aprovar l'arranjament de l'estació de Camallera és una qüestió de voluntat política perquè la inversió que exigeix no pot significar cap desviament pressupostari als Pressupostos Generals de l'Estat. La nostra voluntat, si el Govern no inclou cap partida en els Pressupostos Generals de l'any vinent, és presentar-hi una esmena perquè l'estació de Camallera tingui un partida destinada a la seva rehabilitació", va manifestar el senador Rafel Bruguera.

Manquen les rodalies

La moció també recorda que l'entrada en servei de l'alta velocitat ha significat una millora palpable per al conjunt de les comarques gironines i per a la comarca de l'Alt Empordà en particular. De fet, en poc temps, la línia que un eix les quatre capitals catalanes amb Madrid i amb Europa, s'ha convertit en la més rentable de l'Estat espanyol.

"Els serveis de rodalies i de mitjana distància, en canvi, no cobreixen ni de lluny les necessitats actuals de mobilitat ferroviària", va advertir Bruguera.

L'estació de ferrocarril de Camallera, situada el municipi de Saus, Camallera i Llampaies, construïda a la dècada dels anys vuitanta del segle XIX, està tancada des de fa 25 anys. "En un radi inferior als 15 quilòmetres d'aquesta estació hi resideixen més de 20.000 persones a l'hivern i més de 80.000 a l'estiu", va considerar el senador socialista Rafel Bruguera.