Gairebé un centenar de persones es reuniran els dies 7, 8 i 9 d'abril a Figueres per participar en les II Jornades Europees de Cooperació Transfronterera en els àmbits de l'educació superior, formació i ocupació en el marc de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània, que tindran lloc, principalment, al Castell de Sant Ferran.

Després de l'èxit obtingut en la primera edició d'aquest projecte, que es va celebrar l'any passat a Barcelona, la Comissió Europea, conjuntament amb l'Euroregió Pirineus Mediterrània n'organitza la segona edició, aquesta vegada se celebrarà entre Figueres i Perpinyà, dues ciutats que representen un fort símbol per a la cooperació transfronterera entre Espanya i França.

L'objectiu d'aquesta trobada és fomentar projectes transfronterers d'ensenyament superior, formació professional i foment de l'ocupabilitat en el marc euroregional. Així mateix, es pretén impulsar la col·laboració entre les diferents xarxes d'informació europea d'ambdós costats de la frontera.

Durant tres dies se celebraran 5 taules rodones que comptaran amb ponents experts de les dues bandes de la frontera, i de la Comissió Europea. Una de les taules tindrà lloc al Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà.

L´alcaldessa de Figueres, Marta Felip, serà una de les encarregades d'inaugurar aquestes II Jornades Europees i ho farà juntament amb Francisco Fonseca, director de la Representació de la Comissió Europea a Madrid; Anne Houtman, directora de la Representació de la Comissió Europea a París; i Gérard Onesta, vicepresident de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.

Euroregió Pirineus-Mediterrània

Nascuda el 29 d'octubre de 2004, l'Euroregió Pirineus-Mediterrània és un projecte de cooperació política entre l'Aragó, Catalunya, les Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. El seu objectiu és crear un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori al nord-oest de la Mediterrània, contribuint a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.