El Procés constituent ha convocat un acte a Figueres per explicar la seva proposta i aconseguir adhesions per aquest moviment de base social. L'acte, que porta com a lema 'amb unitat, sí que es pot!', tindrà lloc aquest divendres 4 d'octubre a la plaça Catalunya, a partir de les 19 hores.

Intervindrà la monja benedictica, doctora en Salut Pública i activista, Teresa Forcades, l'activista i investigadora en moviments socials, Esther Vivas, i el cantant i activista, Joanjo Bosk -que també actuarà-.

El Procés Constituent és un moviment sociopolític que vol construir una majoria social per "transformar la societat des de baix i a l´esquerra". i que treballa per enfortir la influència de la societat civil en els afers polítics i socials. Aquesta plataforma, que està encapçalada per Forcades i l'economista i activista, Arcadi Oliveres, s'està presentant a la societat civil en actes com el que realitzaran a Figueres.

Un dels propòsits del Procés Constituent és treballar per crear una candidatura unitària dels partits d'esquerra de cara a les properes eleccions al Parlament.