L´Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roses, juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineus, ha participat aquest cap de setmana en el "Village Catalan" que ha tingut lloc a la ciutat de Marsella. Al llarg de les tres jornades que ha durat la fira, Roses ha donat a conèixer entre el nombrós públic assistent l'oferta turística de la població i continua així apostant per la fidelització del turisme francès de proximitat, el qual se situa al capdavant en el rànquing de visitants que rep el municipi.

La fira, promoguda per l'Agència Catalana de Turisme, s'ha desenvolupat al llarg dels dies 27, 28 i 29 de setembre. Amb aquesta participació, Roses torna a repetir l´experiència d´edicions anteriors a ciutats com Toulouse, Lyon, Montpellier o Bordeus, dirigint-se a un mercat de proximitat i aprofitant el ressò de Marsella com a capitalitat europea de la cultura i el llançament de la connexió amb TGV.

Com a complement als espais d´informació turística, la Fira ha comptat amb manifestacions culturals, musicals i folklòriques com a punt clau de l´esdeveniment. Roses ha centrat la seva promoció en els nombrosos avantatges i serveis que ofereix el municipi per als més petits de la casa, promocionant la seva certificació com a Destinació de Turisme Familiar.

L'Àrea de Turisme del consistori rosinc, encapçalada per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha considerat de gran interès la participació en aquest esdeveniment, atenent les estadístiques que situen el mercat francès al capdavant en el rànquing de visitants que rep el municipi. L'any 2012, el 57% (més de 60.000 persones) dels visitants que sol·licitaren informació a l'oficina de turisme local, foren francesos.

Responent a aquesta realitat, l'Ajuntament desenvolupa anualment una campanya de promoció turística dirigida a aquest mercat de proximitat, per tal de mantenir l'afluència i la fidelització turística a la destinació, tenint molt en compte les festivitats i períodes vacacionals francesos.