L'Oficina de Català i el Grup d'Esports Nàutics (GEN) de Roses han signat aquest matí l'acord que permetrà als alumnes del centre, així com a les parelles lingüístiques participants en el programa Voluntariat per la llengua, conèixer l'entorn marítim i practicar esports nàutics de la mà del GEN. A més de la pràctica del català en un àmbit extern a l'aula, l'experiència permetrà als participants conèixer una de les entitats més emblemàtiques i actives de la població.

Dins el programa Voluntariat per la llengua, l'Oficina de Català de Roses cerca la implicació d'entitats i associacions del municipi que donin a conèixer la seva activitat i coneixements a persones nouvingudes, millorant així la formació dels alumnes i fomentant la relació amb la població autòctona i la seva integració amb la vida social local.

El Grup d'Esports Nàutics de Roses no ha dubtat a participar en aquesta iniciativa, i mitjançant l'acord subscrit aquest matí amb l'Oficina de Català, acompanyarà l'alumnat dels nivells bàsic, elemental, intermedi i suficiència del centre, així com les parelles lingüístiques participants en el programa Voluntariat per la llengua, en el procés d'adquisició del català a partir d'aquest mateix curs 2013-2014.

En base al projecte subscrit amb el GEN, els alumnes realitzaran visites guiades a les instal€lacions de l'entitat, participaran en tallers nàutics (d'interpretació de mapes del temps, de nusos, dels elements i parts d'un vaixell, d'història de la navegació, o de geografia), experimentaran la pràctica de la vela, caiac, windsurf o rem, i participaran en activitats didàctiques diverses, com entrevistes a esportistes, etc.

L'objectiu final és permetre l'aplicació dels coneixements apresos a l'aula en un àmbit diferent a l'habitual, permetent practicar la conversa en català amb persones i en situacions diverses, al mateix temps que facilitar la interacció amb l'entitat esportiva i el seu entorn.