La Diputació i la Cambra de Comerç de Girona han creat la marca de qualitat "Productes Excel·lents Girona Qualitat" amb l'objectiu d'impulsar, promoure i difondre en l'àmbit estatal i internacional els productes agroalimentaris gironins d'alta qualitat.

En aquest sentit han ideat una campanya que preveu l'organització d'accions promocionals mitjançant el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

I és que segons la Diputació, la gastronomia s'ha convertit en un dels puntuals de la promoció de les comarques gironines. En aquest sentit, recorda que aquest reconeixement es va fer més evident en aconseguir que un restaurant gironí, El Bulli, liderés durant diversos anys el rànquing dels millors restaurants del món i que, ara, li hagi agafat el relleu El Celler de Can Roca. "A aquest excepcional fet, s'hi va afegir el de disposar d'una àmplia xarxa d'establiments de restauració reconeguts per les millors guies gastronòmiques", apunta la corporació provincial.

Paral·lelament, un dels principals sectors productius gironins és l'agroalimentari, en les seves diferents vessants, amb la incorporació de denominacions d'origen, indicacions protegides, etcètera. El sector té capacitat per abastir els consumidors des d'una producció industrial d'alta qualitat fins a una elaboració especialitzada del tot artesanal.

Cambra i Diputació recorden que un dels principals secrets del continuat creixement de la gastronomia gironina rau en l'alt nivell dels productes agroalimentaris gironins i en la seva diversitat, qualitat i autenticitat. "És justament en aquest darrer àmbit en què incideix la campanya "Productes excel·lents Girona qualitat", a fi de dotar els productes gironins d'un distintiu de qualitat agroalimentària, que els doni un valor afegit i únic de garantia de qualitat", afegeix la nota.

L'acord de la Diputació i la Cambra de Comerç respon a un acord del ple de la Diputació del passat juny, que va aprovar la creaciód el Consell de Coordinació i de Gestió adscrit al Diplab. Aquest òrgan naixia amb l'objectiu de treballar colze a colze amb els empresaris gironins per impulsar el producte fet a les comarques gironines i donar-lo a conèixer arreu.

El dia que es va aprovar, el president de la Diputació, Joan Giraut, va assenyalar que es crearien dos segells diferents; un per a productes més industrials i un altre per als més artesanals i tots aplegats sota la marca global que garanteixi que és un producte d'empresa gironina.