Després de la davallada generalitzada en l'ocupació del mes de juliol als establiments de turisme rural de totes les comarques gironines, es constata una recuperació durant el mes d'agost, però sense millores significatives respecte a passats exercicis: assolint xifres similars a les d'anys anteriors. En canvi, les previsions per al mes de setembre són molt pessimistes. Aquestes conclusions són les que va donar a conèixer ahir l'oficina tècnica de Turisme Rural Girona.

Les comarques costaneres de l'Alt Empordà, Baix Empordà i la Selva han obtingut ocupacions a l'agost properes al 85%. Quant a les comarques d'interior, Gironès i Pla de l'Estany obtenen ocupacions del 80%. Les comarques de muntanya, Garrotxa Ripollès i Cerdanya han mantingut ocupacions properes al 75%. Pel que fa a les reserves per al mes de setembre, se situen entorn al 25%, xifra força inferior a la d'anys anteriors.El perfil majoritari del client de turisme rural a l'agost és, principalment, de tipus familiar i de procedència catalana, especialment de comarques de Barcelona. L'origen principal de clients de la resta de l'estat són Madrid, País Basc i País Valencià. Pel què fa a les nacionalitats estrangeres, destaquen França, Bèlgica, Holanda, Regne Unit i Dinamarca. Enguany s'ha constatat una major incidència de públic estranger a l'agost que en temporades anteriors, dada que ja es va constatar al mes de juliol. De tot plegat se'n pot extreure que la demanda estrangera ha suplert la davallada en la demanda interna.

Cal destacar en el client nacional més sensibilitat amb el preu i una tendència a reservar amb poca antelació, demandant estades curtes i ofertes. El client estranger, en canvi, sol planificar amb temps les seves vacances i realitzar estades més llargues.