Un dispositiu policial especial que la Guàrdia Urbana està fent a la zona oest de Figueres ha permès detectar prop d'una cinquantena d'infraccions en només tres dies. L'operatiu ve motivat per les peticions que els mateixos veïns van fer a l'alcaldessa de la ciutat avisant que havien augmentat els comportaments incívics a la via pública. La majoria d'aquestes actituds incíviques es produeixen de nit, o inclús de matinada, i van des de la conducció imprudent a embrutar el carrer, fer més soroll del permès o ocasionar desperfectes en el mobiliari urbà. L'operatiu va començar la setmana passada al sector comprès entre els carrers Ronda del Parc, Ramon Mandri, Món Millor i Avinyonet.

Durant els tres primers dies de dispostiu, en itinerància per diferents carrers de la zona i a diferents hores, la Guàrdia Urbana ha detectat prop d'una cinquantena d'infraccions. Entre les actuacions hi ha la imputació de dos menors per conduir vehicles a motor sense haver obtingut mai permís o llicència de conduir; tres denúncies per infracció a l'Ordenança Municipal (OM) de circulació per circular amb la música excessivament alta; imputació penal de dos conductors per conduir vehicles a motor sense haver obtingut mai permís de conduir; quatre denúncies per infracció de l'ordenança de civisme i convivència; dos requeriments judicials complimentats; deu denúncies per infraccions dinàmiques de trànsit; quinze denúncies més per diferents infraccions associades a la documentació del conductor o del vehicle; cinc intervencions de navalles; i, finalment, quatre per tinença de substàncies estupefaents.

En un comunicat, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la bona feina dels agents de la Guàrdia Urbana que aquests dies d'estiu, i no només en aquest punt de la ciutat, redoblen els esforços per garantir la seguretat i la convivència de tots els figuerencs. Felip afegeix que els controls es continuaran realitzant durant les setmanes vinents i agraeix la interlocució amb els veïns de la zona oest de la ciutat.