Cada vegada més conductors es fixen en el preu del litre de combustible a l'hora d'omplir el dipòsit del seu vehicle per intentar trobar la gasolinera més barata i així estalviar-se uns quants euros. Només cal consultar la web del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per descobrir les estacions de servei més econòmiques. Això sí, a l'hora de trobar el carburant més barat ho solen tenir més fàcil els conductors que fan benzina en els municipis d'interior. Tradicionalment, els pobles fronterers i els de costa solen tenir el combustible més car.

A primera vista les diferències entre el preu del litre de combustible en l'estació més econòmica respecte la gasolinera més cara poden semblar petites. No obstant, l'estalvi pot rondar els nou euros si el conductor d'un vehicle dièsel omple un dipòsit de 50 litres. D'altra banda, omplir el dipòsit de gasolina 95 és fins a 8,2 euros més car en funció de l'estació de servei.

Segons les últimes dades publicades pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme les estacions de servei que ofereixen el preu del litre de gasoil més econòmic estan ubicades a Arbúcies (1,254 euros), Banyoles (1,260 euros), Castelló d'Empúries (1,269 euros), Palafrugell (1,289 euros) i Ripoll (1,295 euros). A l'altre costat de la balança se situen les estacions de servei amb un gasoil més car. Lidera la llista una gasolinera de Maçanet de la Selva on el litre de gasoil se situa aquesta setmana en 1,430 euros i una de Garrigàs (també a 1,430 euros).

Alp és un altre dels municipis de la demarcació amb una de les estacions de servei amb el preu del litre de gasoil més elevat (1,427 euros). Roses (1,421 euros) i Puigcerdà (1,419 euros el litre de gasoil) són dos dels municipis gironins amb les estacions de servei on el preu del gasoil és més alt. Es dóna la casualitat que Arbúcies també acull l'estació de servei amb el preu del litre de gasolina 95 més econòmic de tota la província de Girona (1,355 euros). Banyoles també acull una de les gasolineres més barates (1,359 euros). El mateix passa amb Castelló d'Empúries (1,369 euros), Ripoll (1,375 euros), Palafrugell (1,379 euros) i Sant Jordi Desvalls (1,389 euros).

Descens anual

Els preus mitjans dels carburants a la província de Girona -i també en el conjunt de l'Estat espanyol- quasi no han evolucionat durant les últimes setmanes. Un escenari positiu tenint en compte que ens trobem en plena època estival i es registra un volum més elevat de desplaçaments. El preu mitjà del litre de gasolina 95 a les comarques de Girona se situa en 1,45 euros mentre que el de gasoil baixa fins els 1,369 euros. Unes xifres que contrasten amb els preus que es registraven l'any passat durant les mateixes dates. Fa dotze mesos, el litre de gasolina 95 es venia per sobre els 1,5 euros en 146 estacions de servei de la província de Girona. En aquests moments, només una estació gironina -ubicada a Banyoles- cobra més de 1,5 euros per un litre de gasolina 95.