El pont de la Mare de Déu d'Agost no ha comportat cap víctima mortal a la xarxa viària de la província de Girona. Una dada positiva com la que es desprèn de la comparativa de morts en accidents de trànsit dels primers nou mesos de l'any -fins a 19 d'agost-. En concret, s'han reduït en un 27% les persones que han perdut la vida en sinistres viaris a la demarcació.

Una xifra que es desprèn de les dades recollides per aquest diari i que inclouen els accidents mortals en vies interurbanes -de les quals informa el Servei Català de Trànsit- i els que han ocorregut dins de municipis -vies urbanes-. En concret, des d'1 de gener fins al 19 d'agost 24 persones han perdut la vida en carreteres de Girona i en canvi, durant el mateix període de l'any passat, van morir-hi 33 persones.

Una tendència a la baixa que el mateix conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ja va anunciar quan va fer balanç del primer trimestre d'aquest any. Llavors va destacar que s'havien reduït a la meitat el nombre de víctimes mortals en accidents a les comarques de Girona. En concret, des de l'1 de gener fins al 31 de març havien mort fins a set persones a les carreteres de la demarcació, quan en canvi en el matex període del 2012, se'n van produir fins a 15 en diferents sinistres.

Es tracta d'una dada que es veu reforçada amb què durant els períodes que hi ha més afluència de vehicles a les carreteres no han estat especialment negres en comparació amb altres anys. De fet, aquest pont de la Mare de Déu d'Agost s'ha saldat sense víctimes mortals i durant la Setmana Santa, va haver-hi una víctima mortal a les comarques de Girona. En concret, es va produir un accident mortal a la N-II a Capmany en sentit França, quan una furgoneta va envestir lateralment un camió tràiler sense càrrega i com a conseqüència del sinistre el conductor de la furgoneta va resultar mort i el seu acompanyant, ferit menys greu.

De fet aquest tipus de sinistre a la N-II no s'ha repetit perquè des que el 19 d'abril es va prohibir el pas de camions per aquesta carretera a les comarques gironines. Una mesura que ha permès reduir la sinistralitat en un via on cada anys hi havia molts accidents ?mortals. Actualment, de mitjana, uns 4.000 camions pesants es desvien diàriament de la N-II cap a l'autopista, un fet que demostra l'alt volum de trànsit que circulava en una via que demana ser desdoblada.

Una altra carretera que es cobrava moltes vides fa un any és l'Eix Transversal. El 2 de gener se'n va obrir el desdoblament i això ha suposat que l'accidentalitat hagi anat a la baixa i de menor ?gravetat. Fins al moment, no s'hi ha produït cap accident mortal.

L'últim accident mortal que s'ha registrat en els últims dies a les comarques de Girona es va produir a Sant Pau de Segúries. En concret, el 12 d'agost un home de 75 anys va perdre la vida després d'ingressar en estat crític a l'hospital a conseqüència d'un accident de trànsit patit el dia abans. L'home que conduïa un tot terreny va sortir de la via a l'entrada de Sant Pau per causes que es desconeixen i va quedar en estat crític.

El col·lectiu amb el qual més treballa el Servei Català de Trànsit per reduir-ne l'accidentalitat és el dels motoristes. A Girona, amb el què portem d'any han mort fins a set persones que es trobaven ?conduint aquest vehicle de dues rodes. L'últim mort es va produir el 22 de juliol a Das, un home de 55 anys.