Cada dia passen pel Gran Outlet & Shopping de la Jonquera al voltant de 18.000 persones que esperen trobar en aquest gran establiment, qualsevol cosa que vulguin comprar. L'outlet va obrir les portes fa tres mesos i durant aquest període de temps han arribat a passar 1.620.000 persones per les botigues segons l'empresa que gestiona el centre comercial.

Situat a poc més de cinc quilòmetres de la frontera amb França i a 23 de Figueres, l'Outlet ha esdevingut el primer centre d'aquestes característiques de la demarcació de Girona. Aquest principalment, busca arribar i captar l'atenció del client francès. De fet dins d'aquests 1,6 milions de persones, trobem que un 70% dels clients que han passat durant aquests tres mesos són francesos i en canvi, un 30% dels altres clients pertanyen a persones que viuen a les comarques gironines. Aquest últim percentatge però, ha anat augmentant sensiblement d'ençà que es va inaugurar.

El centre comercial va obrir les seves portes el passat 16 de maig i en el primer mes hi van arribar a passar unes 540.000 persones. Segons explica personal del centre, els caps de setmana o els dies que és festiu és quan més augmenta el públic francès i català, ja que és un lloc on hi ha equipaments i establiments per poder estar entretingut durant tot el dia. A més, un dels avantatges que té respecte als altres grans centres comercials és que està obert els 365 dies a l'any. Afegeixen a més, que la resta dels dies de la setmana, els dilluns són els dies que el centre rep menys gent. Tot i això, en el cas que aquell dia sigui festiu a França la xifra de clients que passen per l'outlet es pot arribar a duplicar o triplicar.

Tan l'equip directiu com els treballadors dels establiments fan una valoració positiva d'aquests primers mesos que han passat des de la inauguració. En declaracions a EmpordàTV, el director del Gran Outlet & Shopping de la Jonquera, Antoni Escudero, ha dit que "tot i que és veritat que abans tenien entre un 5 o un 7 % de clients d'aquí de la zona, ara aquesta xifra s'ha convertit en un 30%". Afegeix a més que a banda del 70% de clients francesos la xifra dels catalans "també és important perquè la gent de comarques està venint, troba atractiu el centre i dóna vida a les comarques que això també és una mica el que nosaltres busquem". Abans de l'obertura del centre, el 95% de la clientela que rebia la Jonquera era exclusivament d'origen francès.

En el primer mes de la inauguració l'equip també valorar com "un èxit" l'afluencia de clientela, a més, afegien que fins i tot s'havien superat les seves expectatives. Segons ells no esperaven "tanta afluència de gent" en tan poc temps després de la inauguració, a més, van haver d'augmentar el personal per poder cobrir les necessitats dels clients que venien diàriament. Actualment, l'outlet està compost per una cinquantena de botigues, nou establiments més que des del dia que es va obrir. A més, també n'hi ha quatre que estan en obres i que es preveu que acabin no gaire tard. En principi, s'espera que finals d'estiu o a principis de la tardor el centre, d'uns 12.000 metres quadrats estigui del tot complet i amb totes les botigues o altres establiments oberts. A banda de les botigues de roba per homes, dones i nens, o de perfumeries, sabateries i supermercats, l'outlet disposa també d'un Espai Cultural, Gastronòmic i d'Oci amb una variada oferta de productes típics de Girona o de Catalunya. A més, també compta amb un espai audiovisual i una zona infantil per aquells clients més petits.

El centre en total té un espai de 12.000 m2 i 2.000 més que pertanyen al seu aparcament gratuït. El Jonquera Outlet & Shopping és un projecte que va comptar amb una inversió de 10-35 milions d'euros. Tot i això, gràcies a el centre, s'han arribat a crear més de 400 llocs de treball i a més, segons Escudero, a finals de l'any, quan el centre estigui en ple rendiment, s'espera que l'ocupació incrementi i que s'arribi al voltant de les 500 persones contractades.