Una trentena de Bombers de la Generalitat vinguts dels parcs de la província van ocupar ahir el matí i durant uns minuts la Diputació de Girona per mostrar el seu malestar contra les retallades que se'ls estan aplicant des del departamen d'Interior. En concret, van triar l'escenari de l'ens provincial perquè consideren que la instititució seria "un clar exemple de malbaratament de recursos públics", va afirmar Gerard, portaveu dels Bombers. L'exemple que van posar els membres del cos d'emergències és que la Diputació compta amb 12 assessors que cobren més de 460.000 euros l'any i "sense posar-hi els peus".

L'acte reivindicatiu va començar al voltant de dos quarts d'onze del matí i els treballadors del cos d'emergències, alguns d'ells acompanyats de la família, van entrar dins de l'edifici de la Diputació de Girona amb una pancarta a les mans, bocines i amb crits de de prou enxufisme. No van tenir cap problema per accedir a l'edifici i van pujar fins a una zona de despatxos del primer pis on hi havia empleats de l'ens que van observar amb sorpresa els fets. L'objectiu dels Bombers era penjar una llarga pancarta en un dels balcons de l'edifici, que es troba a la pujada de Sant Martí i ho van aconseguir. Mentre uns anaven a col·locar-la, es va poder sentir un petard a dins la sala i va haver-hi un moment de tensió entre empleats de la Diputació i Bombers. Tot i això, van dialogar i els treballadors d'emergències van destacar que volien veure algun polític i van demanar pel president de la Diputació, Joan Giraut. Uns polítics però, que segons els empleats no es trobaven a l'edifici.

Posteriorment els Bombers van baixar de nou al carrer i van seguir amb la protesta sota una llarga pancarta on es van poder llegir lemes com "Prou corrupció, prou enxufisme" i dades sobre assessors polítics.

El portaveu va remarcar en acabar que eren allà per denunciar que amb els diners que es destinen a assessors, "amb 140.000 euros, es podria haver allargat un mes la jornada dels 140 ajudants forestals de la campanya d'estiu, que sempre havia estat de tres mesos i ara només és de dos". El bomber va afegir que "no s'inverteix on fa falta: educació, sanitat, ensenyament i seguretat pública".