L´increment de la demanda de turisme actiu i de natura ha fet que l´Escala aposti aquest estiu per incrementar l´oferta vinculada al senderisme i el cicloturisme i fomentar la mobilitat sostenible. En aquest sentit, s´ha millorat la senyalització i la documentació de les rutes disponibles i s´ha incrementat l´oferta del bícing amb uns nous vehicles elèctrics, semblants a un patinet (denominats SEL, Scooter Elèctric Lleuger).

En aquests moments s´estan acabant de senyalitzar els 41 quilòmetres que sumen les sis rutes de senderisme que permeten conèixer l´Escala i el seu entorn (Vilanera, Empúries, els Masos...). A més, aquest any s´afegeix a l´oferta de rutes senyalitzades la de la zona natural de les Planasses, inclosa dins el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. Les diferents rutes estan recollides en un tríptic informatiu editat per l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic.

D´altra banda, aquest any s´afegeix al servei de bícing un nou vehicle de mobilitat sostenible. Es tracta d´una mena de patinet elèctric provat amb èxit a la ciutat de Barcelona, que es provarà ara a l´Escala a través d´un acord de col·laboració amb l´empresa Eco Renting Tour, vinculada a Urban Fun, responsable del projecte.