Mai no plou a gust de tothom. I la restricció del pas de camions per la N-II tampoc n'és una excepció. Mentre els veïns de Bàscara celebren la desaparició dels vehicles de gran tonatge, les gasolineres que es troben situades a pocs metres del poble només desitgen que els camions retornin al més aviat possible a la carretera. I és que el futur de les benzineres -que tenen una notable dependència dels vehicles pesants- navega ara mateix per un període d'incertesa.

Els responsables d'aquests negocis són conscients que els nivells habituals de consum de carburant dels camions no es poden igualar als de la resta de vehicles. Així, no creuen que un possible augment del nombre d'automòbils que circulen per la N-II pugui compensar la -més que probable- baixada de les vendes de combustible. Malgrat que la prohibició del pas de vehicles de gran tonatge va implantar-se tot just divendres i que, en només tres dies, és difícil quantificar unes primeres pèrdues, ja es dóna per fet que les gasolineres tindran unes importants davallades de la facturació.

Per aquest motiu, ahir hi havia crispació entre els responsables de les benzineres i també neguit per saber quin serà el futur del seu negoci. En aquest sentit, es reclamava que, a curt termini, es valorin altres mesures que no suposin la prohibició absoluta del pas de camions i que, d'aquesta manera, es pugui garantir la viabilitat de les gasolineres situades a peu de la N-II. Algunes de les propostes passen per atorgar llibertat total als transportistes a l'hora d'escollir si circulen per l'AP-7, amb la compensació actual de peatges, o per la N-II. Si no, desviar el trànsit d'aquesta carretera just en el tram que travessa el municipi de Bàscara.

A l'espera de poder quantificar amb xifres concretes quines són les pèrdues de les gasolineres davant la restricció de circulació de vehicles de gran tonatge ja s'augura un futur complicat per aquest col·lectiu. En el pitjor dels casos, es parla del tancament del negoci en els propers mesos si realment es produeix una baixada dràstica de la facturació. Per això, els responsables de les benzineres basen la supervivència d'aquest sector en els resultats financers dels propers mesos i en la repercussió de la mesura que prohibeix el pas de qualsevol camió per la N-II.