La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el pla Procicat per les fortes ratxes de vent de més de 90 km/h que aquest dilluns poden afectar la meitat sud de Catalunya. A les Terres de l'Ebre, el mestral pot superar els 125 km/h. De fet, durant tot el dissabte el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 160 trucades relacionades amb el vent. La majoria van fer-se des del Tarragonès (71) i des del Baix Camp (52) i van ser motivades per risc estructural exterior, caiguda de branques i cobertes i obstacles a la calçada. Paral·lelament, la DGPC també ha emès un avís del pla Inuncat davant la previsió de fortes tempestes aquest dilluns que escombraran el país d'oest a est.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions més intenses es produiran a la meitat nord durant el matí i a les comarques del nord-est durant la tarda. Les precipitacions seran fortes (tot i que la probabilitat de superació del llindar d'intensitat 20 litres en 30 minuts és baixa) i poden anar acompanyades localment de tempesta i calamarsa.

D'altra banda, continuen les maniobres de desguàs als pantans de Mequinensa 1320m3/s; Riba-roja 1210m3/s, i Flix 1230m3/s. A més, el pantà de Riudecanyes en aquest moments no es troba sobreeixint.