Una vintena de persones han pogut visitar aquest diumenge, per primera vegada, una part inèdita del convent dels Caputxins de Figueres. En concret, els interessats han pogut veure l'estructura de l'església que només quedarà al descobert durant dos mesos abans no es reprenguin les obres que han de convertir aquest espai en un auditori per a 300 espectadors. Les visites guiades úniques, sis en total, es faran cada dissabte i acabaran el proper 4 de maig. De moment, els visitants han pogut veure la primera part dels treballs que ha permès consolidar l'estructura del convent. La segona fase hauria de començar a finals de maig i té un pressupost d'1,3 MEUR.

Les visites compten amb un guia especialitzat que detalla les característiques del reconegut convent durant uns 45 minuts aproximadament. La primera d'elles s'ha fet aquest dissabte i es repetiran tots els dissabte d'abril fins al 4 de maig. Els interessats s'han de dirigir a l'Oficina de Turisme de Figueres i apuntar-se en una llista. Aquesta iniciativa, semblant a la que el consistori del municipi va tirar endavant l'any 2011 amb la Riera Galligans, té com a objectiu que els veïns de Figueres coneguin de primera mà el seu patrimoni més desconegut.

Les visites es poden realitzar durant aquest termini de temps que hi ha entre la finalització dels primers treballs i l'inici de la segona fase de les obres. En concret, aquest mes de març ha finalitzat la primera part dels treballs que han permès consolidar l'estructura de l'espai, construir una nova coberta i nous tancaments amb un pressupost d'1.252.000 euros. La segona fase, que hauria de començar a finals de maig té un pressupost d'1.356.000 euros i està previst que finalitzin l'any vinent, dos anys més tard del previst. Les obres del convent dels Caputxins porten molt d'endarreriment a causa dels diversos entrebancs que han anat sorgint tals com el descobriment d'una granada de la Guerra Civil o unes pintures murals del segle XVIII.

Ara fa un mes, la diputada del PPC al Congrés, Concepció Veray, ja va augurar que les obres de la primera fase finalitzarien en unes setmanes i va assegurar que l'auditori seria una realitat l'any 2014.