L'equip de govern de la Jonquera (CiU) va aconseguir dijous al vespre aprovar el pressupost del 2013 i evitar la qüestió de confiança a la que s'havien compromès a sotmetre's si no tirava endavant. El PP es va abstenir després que les tres formacions del consistori haguessin pactat les inversions al PUOSC. El vot de qualitat de l'alcaldessa, Sònia Martínez, va permetre obtenir els vots necessaris. ERC va votar en contra i considera que cal un estudi econòmic per poder afrontar el futur perquè la meitat dels comptes estan compromesos al capítol de personal. El pressupost és de 5,6 milions d'euros.

Per segon any el pressupost no es va poder aprovar en el primer intent obligant a prorrogar-lo perquè CiU té cinc regidors, els mateixos que ERC i el PP, un. En aquesta ocasió l'alcaldessa, Sònia Martínez, va incloure a l'ordre del dia un punt per sotmetre's a una qüestió de confiança si no s'aprovava perquè considerava que hagués impedit tirar endavant certes inversions.

El pressupost que es va portar dijous al ple era molt similar al del desembre però incloïa algunes inversions en millores a carrers que s'han inclòs al PUOSC i que van decidir tots els grups.

ERC però va manifestar que no podia donar el vot positiu. El portaveu Jaume Domènech, va reiterar que des del seu grup consideren que cal "un estudi econòmic a fons de la situació de l'Ajuntament i veure com pot afrontar el futur" tenint en compte que la meitat del pressupost està compromès en personal. Els van oferir retirar el pressupost i fer un govern de concentració municipal. El regidor del PP Miguel Angel Botana va optar per abstenir-se. Està d'acord en la proposta d'ERC però considera que "hi ha unes inversions que s'han acordat i s'han de tirar endavant". Segons Botana, si no s'aprovava s'havia d'optar per fer-ho a crèdit. La seva abstenció va permetre que el govern pogués utilitzar el vot de qualitat de l'alcaldessa per tirar endavant el punt i es va retirar la qüestió de confiança.