A les portes de la commemoració del 30è aniversari de la declaració dels Aiguamolls de l´Empordà com a parc natural, s´ha posat en marxa el projecte de relatar, per mitjà d´un documental en el qual participa un bon nombre de testimonis reals, la lluita que va portar un grup de joves a aturar les obres d´una macrourbanització en un espai que era, i per sort encara és, un santuari per a les aus.

L´octubre de fa trenta anys es produïa al Parlament de Catalunya el gran miracle d´aprovar, per unanimitat, la Llei de Creació del Parc Natural dels Aiguamolls. Amb motiu de l´efemèride, el pròxim octubre s´estrenarà un documental que s´està gravant en aquests moments i que recupera una història que, possiblement, ben aviat no es podrà explicar en primera persona. La peça audiovisual, que dirigeixen David Fernández de Castro i Tono Folguera, sota la producció d´Intropía Media i Lastor Media SL, es titula "Entre el Cel i la Terra. 30 anys d´Aiguamolls de l´Empordà" i, en la sinopsi, s´indica que no és només un documental sobre un espai natural, sinó que és una mirada retrospectiva sobre una època, la transició, i sobre la construcció d´un país, Catalunya.

David Fernández de Castro i Tono Folguera han localitzat testimonis que van viure en la primera línia de foc aquella lluita a mitjans dels anys setanta. Tono Folguera diu que Entre el Cel i la Terra. 30 anys d´Aiguamolls de l´Empordà és "una petita història que ens demostra que, de vegades, la feina de pocs pot canviar a millor la vida de molts d´altres".