L'inspector de la Policia Local de Roses, Eduard Campà, explica, en una entrevista que publiquem aquesta setmana a L'EMPORDÀ de paper, que, amb la Setmana Santa, cal no abaixar la guàrdia davant la presència de venedors ambulants: "Continuem amb estratègies que ens han anat bé fins al moment, que són molta presència a la zona on es produeix aquesta venda i molta coordinació amb la resta de cossos policials. Són estratègies de pressió, d´ocupació de l´espai, per tal de transmetre la sensació que a Roses no es pot fer aquesta activitat, perquè està prohibida. Qui la vingui a fer tindrà la policia enfrontada per evitar-ho."

Eduard Campà anota, en aquest sentit, que calen noves regulacions per lluitar contra la venda il·legal: "ens haurien de dotar de mecanismes perquè tingui una repercussió sobre elles. Parlem d´una multa que es faci efectiva o d´algun altre mecanisme que faci entendre al qui està cometent una il·legalitat que s´enfronta a un perjudici, no només a perdre la mercaderia, sinó a alguna cosa més."

El cap de la Policia Local de Roses també parla, en la mateixa entrevista, de les mesures que han previst prendre arran de l'accident en un espigó que fa unes setmanes va costar la vida una dona: "Arran del que ha passat hem pensat que s´ha de fer alguna cosa, com ara donar avisos, col·locar planells indicatius... Podríem quedar-nos de braços creuats, però després d´haver viscut tot aquest drama personal no podem. L´experiència ens diu que això passa, tot i que esperem que a partir d´ara la gent també tingui més seny. Aquest tipus de senyalització es col·locarà al llarg del litoral en aquells punts on es creu que hi pot haver un risc. Entre tots hem de fer pedagogia del perill i no exposar-s´hi gratuïtament."