L'Ajuntament de Figueres està estudiant si treu els semàfors de l'avinguda Vilallonga per l'elevat cost que l'administració d'infraestructures Adif ha fixat per a sincronitzar-los amb els del pas a nivell del tren. El consistori, que no ha concretat la xifra, diu que es tracta de milers d'euros i que, tot i que se n'encarregaria l'ens ho hauria pagar Figueres.

Per això, diuen, es plantegen eliminar-los. Les instal·lacions es van col·locar en aquest punt -juntament amb els carrers Rubadonadeu i Colom, amb l'objectiu de regular el trànsit a la zona fa gairebé dos anys, quan es va inaugurar la reforma d'aquest espai. Des d'aleshores han intentat negociar la fórmula per poder-los posar en funcionament "sense èxit".

El proper mes de maig farà dos anys que l'avinguda Vilallonga -un dels principals accessos a la ciutat- es va reobrir al trànsit. S'hi havia dut a terme una important reurbanització que la transformava en una via integrada a la trama urbana i on es prioritzava el pas de vianants amb unes voreres més amples. També s'hi van instal·lar els semàfors amb l'objectiu de regular la circulació des dels carrers adjacents i evitar, així, embusos en aquesta zona on hi ha un dels dos passos a nivell que encara té la ciutat.

Des que es va inaugurar, però, aquestes instal·lacions han estat en àmbar. No s'ha pogut posar mai en funcionament perquè el consistori no ha aconseguit arribar a un acord amb Adif.

Un sistema inassumible

Fonts municipals asseguren que, tot i que la situació no implica cap perill per a la seguretat del trànsit, és una incongruència que es mantingui aquest pas a nivell i que demanin que sigui l'Ajuntament qui assumeixi la connexió necessària. I és que, segons expliquen, l'administrador requereix una obra amb un sistema concret que passi per sota de la via. Una actuació que, segons diuen, té un cost molt elevat i que, tal com va assegurar l'alcaldessa Marta Felip, és "inacceptable". Ho va assegurar en un ple després de ser preguntada per aquesta qüestió pel regidor del PP, Diego Borrego,Encara no s'ha pres cap decisió en ferm però el consistori està valorant si és millor treure definitivament els semàfors.

El consistori encara està pendent de trobar una solució a l'estació convencional. S'han plantejat múltiples opcions per acabar amb els actuals passos a nivell de la ciutat.