L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha presentat la novena edició de la fira bianual d'antiguitats Antic Empordà, que es farà de demà al dilluns al pavelló firal de la ciutat. Valorada pel sector com una fira de referència del sector a Catalunya, incorpora nous sectors vinculats a la decoració així com una internacionalització dels expositors. A més, s'organitzen unes activitats complementàries interessants pels amants de les antiguitats.

L'alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, ha destacat l'esforç fet tant pels empresaris com per l'Ajuntament que ha permès realitzar aquesta fira. El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha agraït "les complicitats que han permès mantenir la celebració de la fira en un moment de crisi sense renunciar a la qualitat ni a les arrels empordaneses d'aquesta, ja que 3 de cada 4 expositors són de l'Empordà".

IX Antic Empordà presentarà una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l'Empordà i d'altres punts de la geografia catalana i internacional. Seran més de 800 metres quadrats d'espai d'exposició gràcies a la presència de 39 expositors que agrupen professionals del món de les antiguitats i brocanters i del vintage i del disseny. La fira també compta amb la presència d'associacions, institucions i museus vinculats.

En l'edició d'enguany el 75% dels expositors són empordanesos i de la resta dominen els de les comarques gironines gràcies a la participació del Gremi d'Antiquaris de Girona. Cal destacar la presència de dos antiquaris del sud de França.