El Ministeri de Foment ha iniciat aquesta darrera setmana el procés per posar en marxa les expropiacions que han de permetre executar les obres per completar la sortida Figueres Nord de l´autopista AP-7. Segons els terminis oficials, s´espera que entre els mesos d´abril i maig s´iniciïn les obres i, a finals d´any, l´obra podria estar finalitzada.

Aquesta reivindicació històrica es va començar a desencallar el mes de febrer quan la ministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre a completar l´enllanç tot i que això obligués a tancar un nou conveni amb la concessionària. Durant aquestes dates Foment va firmar la resolució que autoritza el projecte de construcció de la sortida Figueres Nord. Les obres, amb un cost de sis milions d´euros, aniran a càrrec de la concessionària Abertis. La sortida 3 de l´AP-7 no està completa perquè si se circula en direcció nord no hi ha la possibilitat de sortir de la via i s´ha de continuar fins a la Jonquera.

Satisfacció a la comarca

L´alcalde de Llers, Carles Fortiana, municipi on es troba situada la sortida de l´autopista, es mostra satisfet perquè tot el procés estigui en marxa i confirma que s´ha comunicat al consistori que s´ha iniciat el procés d´expropiacions que, segons el batlle, afectarà entre vuit i nou propietaris.

"Resoldre aquest situació és una gran notícia per al nostre municipi però també ho és per a tota la comarca", explica Fortiana que afegeix que "ja era hora perquè estem parlant d´una reivindicació i d´un déficit que patia la zona des de feia molts anys".

L´alcalde llersenc també analitza que, davant la propera prohibició per als camions de circular per l´AP-7, "era indispensable per a la zona de serveis per als transportistes que tenim a Hostalets que se solucionés aquest fet perquè sense aquesta sortida no hi haguessin pogut accedir amb facilitat per repostar o menjar".

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, recorda la seva etapa figuerenc quan afirma que "em sento feliç pel compliment d'un compromís electoral de la meva anterior etapa com a alcalde. Completar la sortida posa fi a un dèficit històric".

Vila afegeix que "aquesta mancaça "castigava especialment les comunicacions dels municipis del nord de Figueres i, de forma indirecta, obligava a molts conductors a passar per la perillosa variant de la N-II a Figueres".