El pla educatiu entorn rebrà avui un nou impuls amb la constitució de la seva comissió representativa. Serà a partir de les vuit del vespre, a l'auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport, on l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, encapçalarà una trobada on s'han convocat un centenar de persones vinculades a la comunitat educativa de Figueres.

Recordar que el Govern municipal ha decidit, des d'aquest curs i fins el 2014-2015, impulsar a tota la ciutat les polítiques de cohesió, consolidació del català com a llengua d'ús habitual i educació intercultural en l'àmbit de l'ensenyament. En resum, es tracta d'estendre els eixos bàsics del pla educatiu entorn i que des del 2006 s'havien centrat a dues escoles: Anicet de Pagès i, Pous i Pagès, respectivament.

Marta Felip destaca que el pla educatiu entorn potencia el treball en xarxa a Figueres i també internament a nivell municipal. "Estem especialment satisfets perquè per primera vegada hem estès a tots els centres educatius de la ciutat i, també per primera vegada, ho hem fet a partir d'una actuació educativa que inclou tots els serveis que conformen l'àrea de Serveis a les persones. És a dir, esports, cultura, acció cívica, serveis socials i educació. El resultat final és un projecte que preveu 69 actuacions, amb un pressupost que supera els 400.000 euros només aquest any".

Alguns dels projectes són ajuts en l'esport en edat escolar; activitats d'acció cívica; funcionament del centre obert; o ajuts en la compra de llibres escolars, entre molts d'altres.

Implicació de la ciutadania

Des del Govern municipal, a més de fixar i pressupostar les polítiques, es considera molt important l'acte d'aquest vespre, al Cercle Sport, per implicar a tota la família educativa de Figueres en el pla educatiu entorn i aconseguir un veritable treball en xarxa. Els anteriors plans han permès que Figueres materialitzés activitats com el Projecte Rossinyol en col·laboració amb la UdG; el Projecte infància i Família; l´obertura de biblioteques escolars fora d´horari lectiu o, entre d´altres, la iniciativa de patis oberts.