La xarxa arribarà de quinze equips

Figueres ja ha instal·lat deu desfibril·ladors a la via pública

S'estan preparant dues sessions obertes a la població en general on s'ensenyarà el funcionament dels aparells

25.03.2013 | 17:28
La xarxa arribarà de quinze equips
La xarxa arribarà de quinze equips

La ciutat de Figueres disposa, des de fa uns dies, de desfribil·ladors repartits per diferents punts de la via pública. De moment s'han instal€lat 10 aparells, dels 15 previstos.

Aquests desfribil€ladors s'emmarquen en el programa "Girona, Territori Cardioprotegit" de Dipsalut i suposa la instal€lació de desfibril.ladors automàtics (DEA) a totes les poblacions de la demarcació de Girona per tal de poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Per donar a conèixer i promoure els aparells a nivell municipal, Dipsalut i Ajuntament han realitzat cinc cursos on s'han donat pautes bàsiques per fer. los servir; a més d'informar del protocol de la cadena de supervivència, així com proporcionar la formació necessària i potenciar les habilitats que calen per utilitzar. los si fos el cas i sensibilitzar la població envers la importància de cuidar. se el cor.

Paral·lelament s'estan preparant dues sessions obertes a la població en general on s'ensenyarà el funcionament dels aparells. Els proper dies, quan s'acabin d'instal·lar tots els desfibril·ladors, es tancaran les dates d'aquestes sessions.

Els punts de Figueres on s´han instal€lat, o hi arribaran properament, els desfibril€ladors són: Pavelló Municipal (Plataforma superior Plaça dels voluntaris dels Jocs Especial Olímpics), Escola Parc de les Aigües (carrer Sant Pere de Rodes); Molí de l´Anguila (Carrer Via Làctea4. Centre Cívic Marca de l´Ham, Camí Vell de Vilatenim); Consell Municipal de Vilatenim (Carrer Nou de Vilatenim/Passeig dels Drets Humans); Camp de futbol de Vilatenim (Interior espai lliure finca estadi municipal); Centre de Formació d´adults, façana carrer Avinyonet); Biblioteca Carles Fages de Climent (façana lateral nord Carrer Mestre Falla); Institut Olivar Gran (Av. M. Àngels Anglada); Edifici Casa de la Vila a la Plaça de l´Ajuntament , façana lateral nord (Pujada de l´església); Teatre Jardí, reclau nord façana a Josep Pla; Plaça Catalunya, façana nord (Carrer de la Rutlla); Plaça St. Vicenç de Paul (carrer Pompeu Fabra, menjador social); Centre de Formació Integrat, façana nord (Av. Vilallonga) i Centre Cívic Creu de la Mà (plaça Remei Bosch).

Enllaços recomanats: Premis cinema