La ciutat de Figueres disposa, des de fa uns dies, de desfribil·ladors repartits per diferents punts de la via pública. De moment s'han instal€lat 10 aparells, dels 15 previstos.

Aquests desfribil€ladors s'emmarquen en el programa "Girona, Territori Cardioprotegit" de Dipsalut i suposa la instal€lació de desfibril.ladors automàtics (DEA) a totes les poblacions de la demarcació de Girona per tal de poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Per donar a conèixer i promoure els aparells a nivell municipal, Dipsalut i Ajuntament han realitzat cinc cursos on s'han donat pautes bàsiques per fer. los servir; a més d'informar del protocol de la cadena de supervivència, així com proporcionar la formació necessària i potenciar les habilitats que calen per utilitzar. los si fos el cas i sensibilitzar la població envers la importància de cuidar. se el cor.

Paral·lelament s'estan preparant dues sessions obertes a la població en general on s'ensenyarà el funcionament dels aparells. Els proper dies, quan s'acabin d'instal·lar tots els desfibril·ladors, es tancaran les dates d'aquestes sessions.

Els punts de Figueres on s´han instal€lat, o hi arribaran properament, els desfibril€ladors són: Pavelló Municipal (Plataforma superior Plaça dels voluntaris dels Jocs Especial Olímpics), Escola Parc de les Aigües (carrer Sant Pere de Rodes); Molí de l´Anguila (Carrer Via Làctea4. Centre Cívic Marca de l´Ham, Camí Vell de Vilatenim); Consell Municipal de Vilatenim (Carrer Nou de Vilatenim/Passeig dels Drets Humans); Camp de futbol de Vilatenim (Interior espai lliure finca estadi municipal); Centre de Formació d´adults, façana carrer Avinyonet); Biblioteca Carles Fages de Climent (façana lateral nord Carrer Mestre Falla); Institut Olivar Gran (Av. M. Àngels Anglada); Edifici Casa de la Vila a la Plaça de l´Ajuntament , façana lateral nord (Pujada de l´església); Teatre Jardí, reclau nord façana a Josep Pla; Plaça Catalunya, façana nord (Carrer de la Rutlla); Plaça St. Vicenç de Paul (carrer Pompeu Fabra, menjador social); Centre de Formació Integrat, façana nord (Av. Vilallonga) i Centre Cívic Creu de la Mà (plaça Remei Bosch).