L'Estat ha acabat de reparar recentment els danys al camí de la Muga causats per l'incendi del 22 de juliol a l'Empordà. S'han refet passeres, un mirador, mobiliari i baranes de protecció des de Pont de Molins a Boadella. Només queda una passera per reparar al Molí de les Puces que assumirà el Consell Comarcal. Una vegada acabada aquesta obra, s'obriran de nou els dotze quilòmetres de recorregut. Les obres han tingut un cost de 77.000 euros i les del Consell en costaran uns 3.000. En tres setmanes es podrà reborir el camí.

El conseller comarcal de Medi Ambient, Joaquim Felip, ha explicat que es va presentar un pressupost al Ministeri de Medi Ambient "amb la grata sorpresa que ens van dir que els quedava una petita partida i s'ho vindrien a mirar". Van acceptar reparar el tram que havien adequat uns anys abans. En aquest punt el foc va cremar mobiliari, la majoria de les baranes de fusta de protecció, les passeres i altres equipaments que faciliten als visitants passejar pel camí natural.

El setembre de l'any passat, el Consell Comarcal va decidir restringir per seguretat un tram del camí, des de Pont de Molins a Boadella. Felip ha explicat que les darreres obres per part de l'Estat permeten utilitzar la major part del camí. Falta per reparar el tram del Molí de les Puces, una passera davant de la casa. Com que les obres les va fer l'Ajuntament de Boadella i les Escaules, l'Estat no se n'ha fet càrrec. Segons Felip, en tres setmanes podria estar enllestit i es donarà per reobert tot el camí de la Muga. El conseller comarcal destaca la importància de tenir en condicions un camí natural que des que es va adequar ha tingut un gran èxit per part dels visitants.

1.413 € a l'ADF de Salines

A banda de les millores d'espais malmesos, a la comarca continuen les mostres de solidaritat amb els afectats i amb els que van ajudar a l'extinció del foc. L'Ajuntament de Maçanet de Cabrenys i l'Associació de Comerciants La Maçanetenca van entregar dijous 1.413,22 euros a l'ADF Les Salines per cobrir alguns desperfectes causats pels focs.