Una trentena d'empreses s'han presentat al concurs per a l'adjudicació de les obres de reurbanització del Passeig Nou de Figueres. Aquest dimarts es va fer l'obertura de pliques i està previst que en les properes setmanes es culmini el procés. Es tracta d'una obra llargament reivindicada i que ha patit nombrosos retards. La darrera data que es va posar sobre la taula és que els treballs poguessin iniciar-se el proper mes d'abril i que es pogués inaugurar la tardor vinent. Fonts municipals asseguren que l'interès de tants promotors pel projecte permetrà que es pugui rebaixar el preu d'adjudicació.

La reforma d'aquesta emblemàtica zona de la ciutat permetrà que el passeig compti amb un sol carril per a la circulació en ?direcció a ponent, una vorera i espai arbrat on es plantaran til·lers.

La voluntat és que es converteixi en un espai per millorar i reforçar la connexió pels vianants des de l'oest de la ciutat fins al centre i també que hi torni el tradicional mercat de la roba dels dijous. La fesomia de la zona canviava per a permetre fer-hi un ?aparcament soterrat amb ?capacitat per a gairebé 300 places.

Els treballs es van endarrerir en diverses ocasions i la inauguració d'aquest espai no es va poder fer fins al juny de l'any passat. Llavors es va plantejar la possibilitat que es fes primer un acabat provisional a la superfície a l'espera de tenir disponibilitat pressupostària però, finalment, es va un canvi de partides que havia de permetre dotar dels diners necessaris l'actuació.