L´Ajuntament de Roses ha aprovat l´ampliació de les zones d´estacionament amb control horari tarifat amb dues noves àrees, que incrementaran les places creades el passat estiu a l´avinguda de Rhode, passant de 111 a un total de 284 places en tot el municipi. El període de funcionament previst de les zones blaves passarà a ser de l´1 de maig al 30 de setembre, mentre que el preu de la tarifa es mantindrà en 1 euro per hora.

Els espais que passaran a tenir un estacionament tarifat durant el proper estiu són les avingudes de Jaume I i de Mare de Déu de Montserrat (aquesta darrera en el tram comprés entre Jaume I i plaça Llevant), la plaça Frederic Rahola i, per últim, l´aparcament del Mercat Municipal Cobert. D´altra banda, la zona 1 implantada el passat estiu a l´avinguda de Rhode, passa a ampliar-se fins al carrer Lluís Companys, incorporant així 16 noves places. La posada en marxa de les noves àrees blaves passarà a sumar 173 places a les 111 creades el passat any.

La mesura té per objectiu facilitar l´estacionament i rotació de vehicles al municipi per tal d´afavorir les activitats comercial i de la restauració en èpoques de forta afluència turística. La intenció és fer possible que visitants i clients dels establiments de Roses, trobin facilitats en el moment de desplaçar-se fins als punts més comercials i turístics de la població, ja sigui per anar a dinar, fer compres, etc. L´objectiu és evitar, en definitiva, que el problema de l´estacionament tingui un efecte negatiu en l´activitat comercial rosinca.

Pel que fa al calendari de funcionament del servei, passa a fixar-se entre l´1 de maig i el 30 de setembre, en horari de 10 a 20 h de dilluns a diumenge. La tarifa del servei es mantindrà com el passat estiu, al preu d´1 euro per hora, amb una limitació de tres hores.