Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, l'Ajuntament de Figueres anuncia que, els propers dies, s'habilitarà un pou al Recinte Firal per utilitzar l'aigua freàtica per a la neteja de carrers i reg de parcs i jardins. Tot això amb l'objectiu de continuar amb les polítiques d'estalvi i eficiència en l'ús de l'aigua.

D'aquesta manera, deixarà d'usar-se aigua de la xarxa i s'aprofitarà l'aigua del freàtic. L'empresa municipal Fisersa és l'encarregada de les obres d'adequació del pou i serà l'empresa Ecoserveis, que té la concessió de la neteja viària i el manteniment de parcs i jardins, qui utilitzarà aquesta aigua per a les seves tasques quotidianes. Recordar que el subsòl de la ciutat conté importants reserves d'aigua i que el seu aprofitament permet reduir el consum d'aigua de la xarxa que ha estat prèviament potabilitzada.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que "el compromís de l'Ajuntament amb l'estalvi d'aigua és ferm. Si l'any passat vam fer un pas endavant amb l'aprovació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua que situa la ciutat en uns estàndards ambiciosos en mesures d'estalvi d'aigua en l'edificació, ara abordem una mesura pràctica d'estalvi d'aigua en els serveis quotidians de la ciutat com són la neteja de carrers i el reg de parcs i jardins".