L´Ajuntament de l´Escala ha tancat l´any 2012 amb un romanent de tresoreria positiu (superàvit) de 934.000 euros. Tot i això, el consistori continua tenint dificultats de liquiditat davant el fet que té pendent de cobrament més d´1,2 milions d´euros per part de la Generalitat.

Se segueix d´aquesta manera la línia establerta en els darrers anys, amb la voluntat de controlar al màxim la despesa i anar reduint l´endeutament, garantint-se al mateix temps el marge de maniobra necessari per poder continuar cobrint els serveis bàsics, invertint i exercint de motor econòmic.

L´increment forçat per l´Estat d´incrementar l´IBI un 10% i d´eliminar una paga extra, així com la previsió a la baixa, per prudència, de recaptació per llicències d´obres o plusvàlues, han contribuït a que el superàvit d´aquest any hagi estat superior al dels anteriors.

Les mesures d´estalvi aplicades els darrers anys han permès reduir l´endeutament municipal fins al 56%, uns 29 punts percentuals per sota que fa sis anys. Això permet tenir un marge de seguretat bastant ampli, donat que el límit permès per la legislació en aquests moments és del 75%.

Aquest any, novament, la voluntat municipal és intentar no haver de recórrer al crèdit per finançar les inversions que es duen a terme.

"Tots estem fent un esforç molt important els darrers anys i això permet que, en moments tant difícils com els actuals, es puguin continuar atenent totes les necessitats bàsiques, garantint l´atenció a les persones i l´estat del benestar, generant oportunitats i millorant l´Escala en tot allò que sigui possible", ha remarcat l´alcalde de l´Escala, Estanislau Puig.